Férfi Ing

Férfi ing

 

Elegáns férfi ing nélkül nem létezik. Azonban rengeteg tényezőt kell mérlegelni, mire valaki megtalálja az igazit. Például a színét, anyagát, szabásvonalát, gallérját – és ez csak néhány a fontosabb szempontok közül.

A pamut kifinomult és kényelmes viselet, sajnos azonban nagyon könnyen gyűrődik. Más anyaggal, például poliészterrel kombinálva strapabíróbb lesz, és közben megőrzi eleganciáját is. A 60-40%-os keverék ideális megoldás.

 

Mi a helyzet a színekkel?

Férfi ing viselése esetén elsősorban az esemény jellege a döntő. Ha bizonytalan vagy, akkor formális alkalomra világos ing és sötét öltöny dukál, könnyedebb programokon pedig bátra(bba)n kísérletezhetsz – ha szem előtt tartod a komplementer színeket, nagyot nem tévedhetsz.

A másik szempont, amit érdemes figyelembe venni, azok a saját színeid. Ha eleve nagy a kontraszt (világos a bőröd és sötét a hajad), akkor nyugodtan hordhatsz feltűnő árnyalatokat. Ellenkező esetben nem ajánlott, mert fennáll a veszélye, hogy a ruhád elvonja rólad a figyelmet. Mivel nagyon erőteljes szín, a vörös hajúak gyakran gondban vannak, hogy milyen árnyalatokat viselhetnek. Itt azért érdemes tompítani a hatást: egy földszínű öltöny világoskék inggel előnyösen fogja kiemelni a színeidet. Ha mégis vágysz némi feltűnésre, akkor a választott férfi ing mellé vegyél fel egy ekete öltönyt – a végeredmény garantáltan látványos és elegáns lesz!

 

Gallér

Gallérból rengeteg típus létezik; aki kezdő a divat terén, annak két alapvetést érdemes megjegyeznie. A nyak hosszát és az arc szélességét optikailag könnyen lehet vele befolyásolni, mégpedig a következőképpen: ha túl rövidnek találod a nyakad, akkor a gallér is legyen rövid; ellenkező esetben egy hosszabb típus tud előnyösen „elrejteni”. Az arcnál viszont épp fordított a helyzet: a keskenyebb arcot a szélesebb gallér képes ellensúlyozni.

 

Ballagási férfi ingek

Ballagni egységes öltözékben szokás, és általában hosszas viták előzik meg a döntést. Ha módunkban áll tanácsot adni, akkor érdemes ifjú rokonainkat a fehér vagy legalább a kék árnyalatai felé terelgetni. Egy visszafogottan elegáns férfi ing ugyanis az egyetemi évek vizsgái alatt is jó szolgálatot tehet. Amennyiben mégis inkább a divat az elsődleges szempont: a fiatalok körében mostanában egyre közkedveltebbek a piros árnyalatai.

 

 

Lássuk a kiegészítőket!

Vannak úgyszólván „kötelező” darabok, mint például az öv. Annál elegánsabb, minél vékonyabb és minél kisebb a csatja. Minden egyéb nadrágtartó alkalmatosságot most azonnal felejts el! Ha tárgyalásra vagy állásinterjúra készülsz, akkor egy minőségi, de nem hivalkodó órát is csatolj fel. Azt sugallja, hogy megbízható és pontos ember vagy.

Más kiegészítőket nem tekintünk ugyan alapdarabnak, de szépen fel tudják dobni az öltözékedet. Ilyen a díszzsebkendő, a nyakkendőtű vagy mondjuk a mandzsetta.

Ékszerek tekintetében a jegygyűrű elfogadott, mást azonban inkább ne viselj.

Ha pedig igazán sikkes szeretnél lenni, az ing mellé passzoló nyakkendő sem elhanyagolható!

 

Filter Products Showing all 13 results
Termék típusa
Kattints a ruhadarab nevére és használd a szűrőt!
Milyen árban keresel?
Állítsd be az árszűrőt,hogy csak azt lásd ami neked szól!
TOP